(+385) 91 - 439 - 4914
skacslavonskibrod@gmail.com
UKLJUČI SE

Projekti

Uz organiziranje Misa Mladih, volonterskog projekta “72 sata bez kompromisa” i volonterskog kluba, Studentski Katolički Centar Slavonski Brod blisko surađuje i sa drugim zajednicama i udrugama, trudeći se mladima u gradu pružiti nešto novo, bilo to vjerskog, sportskog ili nekog drugog karaktera.

Marijini obroci

Humanitarna udruga „Marijini obroci“ dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni topli obrok za djecu. Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. SKAC usko djeluje i sa volonterima Marijinih obroka Slavonski Brod koji ograniziraju mnoge humanitarne događaje poput utrke Marijinih obroka ili donatorskih večeri Marijinih obroka.
Ako se želite uključiti ili saznati nešto više posjetite ih na Facebook stranici ili na https://www.marysmeals.hr/

Brodske amaterske igre

Savjet mladih Grada Slavonskog Broda u suradnji s mladima i udrugama mladih pa tako i s nama, organizirao je 2018. godine 1. Brodske amaterske igre, te 2019. godine druge Brodske amaterske igre. Cilj je promicati zdrav načina življenja, sportske, umjetničke i kartaške igre, druženje, zabavu i rekreaciju, a nastoji se i započeti tradicija održavanja ovakvih događanja.

Koncert duhovne glazbe

Od 2017. godine SKAC je zajedno s molitvenom zajednicom Srce Isusovo počeo sa organiziranjem koncerta duhovne glazbe na glavnom gradskog trgu. Koncert se redovno održava svake godine i humanitarnog je karaktera. Detaljnije o koncertu: (klikni) 👈

Planinarski križni put (PKP)

Planinarski križni put idealno je mjesto za molitvu, druženje i uživanje u prirodi. Prilika je to za uspone, padove i malo trpljenja. Staze ponekad nisu jednostavne, ali uz pomoć prijatelja sve se može izdržati” – piše HKM. Poput drugih i SKAC SB organizira križni put koji se većinom održava na relaciji Slavonski Brod – Petnja. Križne postaje mole se u prirodi, a na samom odredištu bude sveta misa te okrijepa (roštilj). Lijepa prilika za druženje i darovanje male žrtve Gospodinu.

Ostalo

Uz sve navedeno SKAC privremeno i organizira studentski vjeronauk i filmske večeri za mlade. Također organiziramo i razno razna prezentacijska događanja, Alpha tečaj, planinarenje, duhovni kamp, hodočašća i dr. Otvoreni smo za bilo kakvu suradnju koja je na više dobro društva i katoličke Crkve. Slobodno nam se javite! 😃

Ako te zanima kako ovi projekti izgledaju u stvarnosti, pogledaj fotke u našoj galeriji (klikni) 👈