(+385) 91 - 439 - 4914
skacslavonskibrod@gmail.com
UKLJUČI SE

Ti budi promjena koju želiš u Crkvi i društvu

 

Studentski Katolički Centar Slavonski Brod (SKAC SB) je udruga brodskih studenata i ostalih mladih vjernika-katolika, okupljenih po prvi puta oko studentskog kapelana. Želimo svjedočiti svoju vjeru molitvom, rastom u vjeri i kršćanskim aktivizmom. SKAC je otvoren svim mlađim ljudima dobre volje, svima koji žele dati svoj doprinos izgradnji Kraljevstva ljubavi, pravde i mira.
Godine 2001. pater Luka Rađa i nekolicina entuzijasta u Zagrebu osnivaju SKAC kao centar za studente i mlade u kojem mogu pripadati i rasti. Ova dobra priča širi se dalje u Hrvatskoj pa tako i krajem 2016. tj. početkom 2017. u našem gradu osniva se SKAC i od tada neprestana djelujemo. Duhovnik udruge je studentski kapelan vlč. Robert Farkaš. 🙏🏼
 
Naše djelovanje:
 
  • Mise mladih svake srijede u 20h u pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći (Mala crkva)
  • Molitva krunice utorkom u 20h u našem SKAC klubu
  • 72 sata bez kompromisa – najveći volonterski projekt u Hrvatskoj (pročitaj više)
  • Seminari “3 u 1 – Bog, ti i ja” – projekt zamišljen kao serija predavanja za mlade (16 do 35 god.) na kojima će se govoriti o temama vezanim uz osobni razvoj, međuljudske odnose i odnos s Bogom (pročitaj više)
  • Volonterski klub “Agenti dobrote” (pročitaj više)
  • Koncerti duhovne glazbe na trgu (pročitaj više)
  • Brodske amaterske igre mladih – u suradnji sa savjetom mladih Grada Slavonskog Broda i udrugama mladih
  • Planinarski križni put –  križni put koji se većinom održava na relaciji Slavonski Brod – Petnja. Križne postaje mole se u prirodi, a na samom odredištu bude sveta misa te okrijepa (roštilj). Lijepa prilika za druženje i darovanje male žrtve Gospodinu.
  • Sudjelovanje u utrci i donatorskoj večeri Marijinih obroka
  • Podrška mladima u razvijanju njihovih kvaliteta s ciljem njihova osobnog rasta i sa željom da se na dobro organiziran način, kako zajednički tako i pojedinačno, aktivno uključe u društvo u skladu s kršćanskim vrednotama.

Uz sve navedeno SKAC privremeno i organizira studentski vjeronauk i filmske večeri za mlade. Također organiziramo i razno razna prezentacijska događanja, Alpha tečaj, planinarenje, duhovni kamp, hodočašća i dr. Otvoreni smo za bilo kakvu suradnju koja je na više dobro društva i katoličke Crkve. Slobodno nam se javite! 😃

Ako te zanima kako ovi projekti izgledaju u stvarnosti, pogledaj fotke u našoj galeriji (klikni) 👈
Dođi i pridruži nam se 😊